Lamborghini Urus – najava elektrificirane budućnosti

Lamborghini Urus – najava elektrificirane budućnosti

Urus će biti ne samo prvi lamborghinijev SUV masovne proizvodnje, već i prvi model ovog proizvođača u kojeg će se ugrađivati hibridni pogonski sklop, a time će ustvari biti najavljena i daljnja elektrifikacija buduće ponude iz Sant’Agate Bolognese.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lamborghinijev šef odjela za istraživanja i razvoj Maurizio Reggiani je u intervjuu magazinu Car Advice potvrdio da će Urus dobiti plug-in hibridni pogonski sklop te kako će se sličan pogon ugrađivati i u buduće sportske modele ovog proizvođača.

Reggiani smatra da je PHEV idealan za SUV-ove već danas, dok će daljnji razvoj tehnologije omogućiti ugradnju u sportske automobile. Kada će se to točno dogoditi za sada nije jasno, jer u Lamborghiniju kažu da će do toga doći “u pravo vrijeme”.

U Lamborghiniju dakle smatraju kako su atmosferski V12 i električni motor odlična kombinacija, no otklanjaju mogućnost da će u dogledno vrijeme kupcima ponuditi isključivo električno pokretani automobil. Za sada isto vrijedi i za turbo motore, premda Reggiani smatra da će u nekom trenutku biti potrebno napraviti prijelaz s termičkih pogonskih strojeva.

Podijeli:
1