Lamborghini Urus dobio još atraktivniju “friziranu” verziju

Lamborghini Urus dobio još atraktivniju “friziranu” verziju

Prije više od dvije godine predstavljeni Lamborghinijev SUV Urus i dalje privlači pažnju i mami uzdahe kao najatraktivniji sportski gradski terenac koji je ujedno i superautomobil. A što tek reći na njegovu tuniranu i proširenu izvedbu?

Superautomobil na cesti a SUV izvan nje – to je ideja koju je slijedio Lamborghini kada je izradio svoj atraktivni Urus. Ovaj je model predstavljen još krajem 2017. a li do danas nije izgubio ni malo na svježini dizajna, atraktivnosti, ali niti na cijeni. Isto tako ne posustaje ni prodaja: Lamborghini je u 2019. godini prodao ukupno 8.200 automobila od čega se 60%, odnosno njih gotovo 5.000 odnosi na Urusa. Ovaj legendarni proizvođač superautomobila tako je potiho postao kompanija koja primarno proizvodi SUV-e.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

A da Urus nakon nekoliko godina ne izgubi ni na performansama pobrinuli su se tuneri iz kompanije 1016 Industries u Miamiju. Oni su složili kit za friziranje ovog ionako “nabrijanog” automobila. Dodali su mu šire odbojnike s prednje i stražnje strane, dodatno proširili i blatobrane i naglasili aerodinamičke komponente. Dakako, malo su doradili i unutrašnjost.

Sve prerade mogu biti izrađene od fiberglasa, ugljikovih vlakana ili kovanog ugljika, uz sjajnu ili mat završnu obradu, sve po željama kupaca.

Rezultat je teško opisati, pa ćemo vas prepustiti da uživate u priloženoj galeriji.

No, kako kažu u lošim TV reklamama – ni to nije sve! Ekipa iz Miamija složila je i mapu za elektroničku kontrolu pogona (ECU) koja postojeći turbo V8 motor iz Urusa sa 658 podiže na nevjerojatnih 840 konjskih snaga. Na tržištu će biti dostupno tek 50 prerađenih Urusa, a dodaci s cijenom idu od 30 tisuća dolara pa na više.

YouTube MP3 - Hotmail
1