Lamborghini Urus do stotke stiže za samo 3,4 sekunde?

Lamborghini Urus do stotke stiže za samo 3,4 sekunde?

Lamborghini će svoj prvi moderni SUV predstaviti 4. prosinca, a do sada smo vas u više navrata izvještavali o video teaserima koje je proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske objavio u sklopu najavne kampanje. Talijani su do sada skrivali podatke o performansama, no nekoliko svjetskih medija je dobilo priliku provesti neko vrijeme u pred produkcijskom prototipu pa su im otkriveni pojedini podaci.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, još jednom je potvrđeno kako će ga pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8, a sada doznajemo kako će mu snaga iznositi 658 KS, odnosno 484 kW, a najveći okretni moment 850 Nm. Motor je uparen s automatskim 8-stupanjskim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača standardne veličine 21 col, a opcijski će biti dostupni oni veličine 22 i 23 cola s pirellijevim P Zero Corsa gumama.

Masa vozila će navodno iznositi oko 2154 kg, no unatoč tome Urus je poprilično brz. Točnije do 100 km/h će navodno ubrzavati za oko 3,4, a najveća mu je brzina veća od 300 km/h. Štoviše spomenuti izvori kažu da krug oko Narda obavi za isto vrijeme kao i Huracan, dok će se za zaustavljanje brinuti snažne karbonsko keramičke kočnice.

Na kraju dodajmo kako je Lamborghini tijekom druženja s odabranim svjetskim medijima potvrdio i da već radi na plug-in hibridnoj verziji s V6 motorom, a u konačnici na tržište možda stigne i lakša te snažnija verzija Urus Performante snage oko 700 KS.

Podijeli:
1