Lamborghini sprema hibrid snage 1000 KS

Lamborghini sprema hibrid snage 1000 KS

Na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona Lamborghini će navodno predstaviti svoj novi tzv. hiperautomobil. S ovim novitetom proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske će u otvoriti svoja vrata elektrifikaciji budućih modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema navodima britanskog Autocara, koji se poziva na insajderske izvore, Lamborghini će u Frankfurtu predstaviti vozilo ograničene serijske proizvodnja čija će cijena prelaziti svotu od 2 milijuna eura. Nadalje, ovaj će automobil pokretati hibridni pogonski sklop čiju će osnovu činiti benzinski V12 motor.

Spomenuti izvor navodi da podaci o performansama za sada nisu dostupni, no da je vozilo pod oznakom LB48H već predstavljeno potencijalnim kupcima. Drugim riječima, ovaj bi model lako mogao biti rasprodan i prije nego što vozilo bude predstavljeno široj javnosti.

Lamborghini će LB48H iskoristiti za promociju prednosti hibridnog pogona, a dijelom će biti i najava nasljednika modela Aventador. Sam dizajn će vjerojatno biti pod utjecajem studije Terzo Millennio (na slici), a što se pogona tiče glasine upućuju na upotrebu čak tri električna motora i kombiniranu snagu od oko 1000 KS. Popriličan rast u odnosu na Aventadora SVJ koji razvija snagu od 770 KS.

Podijeli:
1