Lamborghini – prvi hibrid stiže u Frankfurt

Lamborghini – prvi hibrid stiže u Frankfurt

Iz Lamborghinija već neko vrijeme slušamo najave o skorom dolasku prvog hibridnog modela, a sada smo napokon dobili konkretnije informacije o tom vozilu koje će biti predstavljeno ove jeseni na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

Lamborghinijev komercijalni direktor Federico Foschini je tako otkrio da je riječ o novom modelu čiji se razvoj vodi pod kodnom oznakom LB48H. Nadalje, rekao je i da se radi o modelu koji će biti proizveden u ograničenoj seriji, odnosno da je riječ o posebnoj izvedbi. Dakle, slično modelima Centenario, Reventon i Veneno.

Proizvodnja ovog modela će biti ograničena na 63 primjerka, što će biti podsjetnik na činjenicu da je Lamborghini osnovan 1963 godine. O cijeni se ne trebamo brinuti jer su navodno ionako svi primjerci već zakapareni.

Nadalje, izvještaji upućuju na to da će značajan utjecaj na dizajn ovog vozila imati studija Terzo Millennio (na slici). Za sada se na zna koji će model donirati platformu, no vjerojatno je riječ o Aventadoru. Drugim riječima, osnovu njegovog hibridnog pogonskog sklopa će vjerojatno činiti 6,5-litreni V12 uparen s električnim motorom koji će biti zadužen za pokretanje prednjih kotača.

Ranije glasine su upućivale na kombiniranu snagu od oko 850 KS. Uz tu snagu, relativno malu masu i odlična aerodinamička svojstva ovaj bi automobil s pogonom na sva četiri kotača trebao svojim vozačima ponuditi vrhunska vozna svojstva.

Ranije spomenuti Foschini je rekao i da će ovaj automobil biti predstavljen uz jedno drugo “iznenađenje” u Frankfurtu. Mnogi vjeruju da će taj drugi mode ustvari biti plug-in hibridni Urus.

Podijeli:
1