Lamborghini priprema off-road izvedbu modela Huracan

Lamborghini priprema off-road izvedbu modela Huracan

Podsjetimo, Lamborghini, odnosno ItalDesign Giugiaro je prije nekoliko godina predstavio konceptni model Parcour. Ukratko, radilo se o vozilu temeljenom na Gallaru koje je zahvaljujući snažnom pogonskom sklopu te povišenoj podnici, novom ovjesu, pogonu na sva četiri kotača i drugim sličnim doradama imalo ozbiljne off-road sposobnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ta studija nikad nije dobila svoju produkcijsku verziju, no to bi se uskoro navodno trebalo promijeniti. Točnije, izvori javljaju kako će model Huracan dobiti i svoju off-road izvedbu dijelom inspiriranu i spomenutom studijom. Za sada službenih informacija nema, no navodno interes za ovakvim modelom postoji pa je vodstvo lamborghinija otvoreno za davanje konačnog zelenog svjetla.

Očekuje se da će ova verzija nositi naziv Safari te da će biti opremljena pogonom na sva četiri kotača, sustavom upravljanja na sva četiri kotača, zaštitnim plastičnim oblogama pragova, lukova blatobrana i branika, dodatnom zaštitom podvozja te ovjesom s podesivom visinom koji će mu omogućiti svladavanje terena koje inače ne povezujemo s lamborghinijevim modelima.

Za sada nije poznato kada će se Safari pojaviti na tržištu i hoće li se raditi o ograničenoj seriji, no navodno će biti dostupan u coupe i roadster izvedbama. Uz njega Huracanova modelna obitelj će navodno u narednom razdoblju biti proširena verzijama Speedster, Barchetta, Targa, Superleggera, SV i GT3 Stradale.

Na kraju dodajmo kako bi se sve to trebalo dogoditi do 2021. kada se očekuje premijera Huracanovog nasljednika kojeg će vjerojatno pokretati bi-turbo 4.0 V8 pogonski stroj snage oko 650 KS, a izgledna je i hibridna verzija snage do 900 KS.

Prije toga Lamborghini će predstaviti nasljednika modela Avantador čije bi isporuke trebale krenuti 2020. Njega će navodno pokretati atmosferski 7,0-litreni V12 snage oko 800 KS, a navodno hibridna verzija u kojoj bi električni dio pogonskog sklopa bio zadužen za pokretanje prednjih kotača će navodno razvijati snagu od preko 1000 KS te najveći okretni moment oko 1200 Nm.

Do kraja ove godine Lamborghini bi napokon trebao predstaviti svoj novi SUV, odnosno model Urus.

Podijeli:
1