Lamborghini priprema novi ekskluzivni superautomobil

Lamborghini priprema novi ekskluzivni superautomobil

Već neko vrijeme Lamborghini svojim poklonicima nije ponudio visoko ekskluzivni model, no to će se uskoro promijeniti. Drugim riječima, proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske će uskoro nastaviti s posebnim vozilom koje će u osnovi slijediti modele poput Sesto Elemento, Veneno i Centenario.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Potvrdio je to Maurizio Reggiani, šef lamborghinijevog razvoja, koji je dodao i kako će se raditi o, sasvim očekivano, modelu s vrlo niskom proizvodnom serijom. Reggiani nije htio otkriti konkretnije pojedinosti o ovom vozilu niti reći kada bi isti trebao biti predstavljen javnosti.

Trenutni lamborghinijev prioritet je svakako lansiranje modela Urus, koje je već zakazano za 4. prosinac ove godine pa je za vjerovati kako bi novi ekskluzivni model mogao stići najranije tijekom sljedećeg proljeća. Drugim riječima, dobro mjesto za premijeru bi mogao biti ženevski auto salon.

Kako i priliči lamborghinijevim posebnim modelima šira javnost će se s ovim novitetom vjerojatno upoznati u trenutku kad sva proizvodna serija već bude rasprodana jer će odabrani unaprijed dobiti priliku vidjeti ga i upisati se u knjigu narudžbi. Isto se dogodilo s modelima Sesto Elemento, Veneno, Centenario i sl.

Ime ovog noviteta te tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no Reggiani je rekao kako će s njim biti predstavljene neke nove tehnologije. Najveću i najvažniju novost bi mogao činiti hibridni pogonski sklop, no za sada je o tome ipak prerano govoriti.

Podijeli:
1