Lamborghini predstavio konceptni Urus ST-X

Lamborghini predstavio konceptni Urus ST-X

Lamborghinijev sportski odjel Squadra Corse je predstavila svoj konceptni uradak Urus ST-X koji je namijenjen posebnoj natjecateljskoj seriji koja uključuje utrkivanje po klasičnim stazama, ali i po off-road stazama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema do sada dostupnim informacijama ovaj agresivno dizajnirani Urus u mat Verde Mantis zelenoj boji je opremljen s karbonskim poklopcem motora s otvorima za hlađenje, novim branicima i maskom s većim otvorima za usis zraka, 21-colnim kotačima s pirellijevim gumama, kućištima retrovizora izrađenim od ugljičnih vlakana, manjim stražnjim krilom te novim završecima ispuha i sl.

S obzirom da je riječ o automobilu namijenjenom utrkivanju ovaj je model opremljen raznim FIA-inim sigurnosnim značajkama poput čeličnog zaštitnog kaveza, sustava gašenja požara, posebnog spremnika za gorivo i sl. Sve u svemu, zahvaljujući raznim doradama i prilagodbama masa ovog modela je smanjena za čak 25% u odnosu na standardni Urus.

Motor se nije mijenjao, odnosno Urus ST-X pokreće isti 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 478 kW, odnosno 650 KS te najvećeg okretnog momenta od 850 Nm. Lamborghini za sada nije otkrivao performanse ovog modela, no standardni će do 100 km/h ubrzati za 3,6 sekundi, dok mu najveća brzina iznosi 305 km/h.

Urus ST-X će službeno biti predstavljen tijekom sljedeće godine na finalnoj priredbi natjecanja Lamborghini Super Trofeo, a potom će vjerojatno biti proizveden u ograničenoj seriji za potrebe spomenute posebnog on / off-road natjecanja koja će započeti tijekom 2020. i održavati se na posebno odabranim stazama u Europi i na Bliskom istoku.

Podijeli:
1