Lamborghini predstavio Huracan Performante Spyder

Lamborghini predstavio Huracan Performante Spyder

Prije godinu dana Lamborghini je predstavio hardcore verziju modela Huracan u coupe izvedbi, odnosno Huracan Peformante, a sada je na red stigao i kabriolet, odnosno Performante Spyder. Glavnu novost dakako čini platneni sklopivi krov kojem je potrebno 17 sekundi, za otvaranje, odnosno zatvaranje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, ovaj automobil pokreće 5,2-litreni V10 snage 640 KS i najvećeg okretnog momenta od 600 Nm, što je 30 KS i 40 Nm više od verzije LP610-4 Spyder. Uz to ovaj je novitet i 35 kg lakši. Sve u svemu, ženevski će model do 100 km/h ubrzati za 3,1 sekundu, što je 0,2 sekunde sporije od Perfomante Coupea (ali i 0,3 seunde brže od standardnog Spydera), dok im je najveća brzina od 325 km/h ista.

Kao i Performante Coupe i ovaj će model biti opremljen unaprijeđenim sportskim ovjesom, dorađenim upravljačem, rekalibriranim ESC-om, stalnim pogonom na sva četiri kotača, sustavom aktivne aerodinamike (ALA – Aerodinamica Lamborghini Attiva) te posebno tuniranim sustavom ANIMA koji nudi tri načina rada pogonskog sustava (Strada, Sport i Corsa).

Zainteresirani već mogu naručiti ovaj automobil, a isporuke će krenuti tijekom ljeta. Cijene na europskim tržištima kreću od oko 220.000 Eura.

Podijeli:
1