Lamborghini potvrdio – Urus će pokretati bi-turbo V8 snage 650 KS

Lamborghini potvrdio – Urus će pokretati bi-turbo V8 snage 650 KS

Lamborghini je već ranije službeno potvrdio kako će se konceptni model Urus uskoro naći u proizvodnji, točnije na tržište bi trebao stići tijekom sljedeće godine, a sada je stigla i potvrda da će ga pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 pogonski stroj snage 650 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova informacija je potvrđena iz samog vrha proizvođača iz Sv. Agate Bolonjske, odnosno od lamborghinijeva šefa Stephana Domenicalija, koji je dodao i da će godinu dana nakon standardne benzinske verzije kupcima postati dostupan i plug-in hibridni model čija će se snaga kretati između 680 i 700 KS.

Lamborghini planira u prvoj godini proizvodnje proizvesti oko 1.000 primjeraka ovog vozila, no nada se da će od 2019. potražnja povećati proizvodnju na 3.500 jedinica godišnje. Štoviše, Domenicali kaže da će, ukoliko se ukaže potreba biti moguće dodatno povećati broj godišnje proizvedenih primjeraka.

Službenu premijeru ovog noviteta možemo očekivati do kraja ove godine, a njegova će proizvodnja biti povjerena lamborghinijevim pogonima u Sv. Agati Bolonjskoj. Dakako, Urus će se temeljiti na platformi koju koriste i ostali veliki SUV-ovi iz Grupe VW, odnosno Audi Q7, Bentley Bentayga i sljedeći Porsche Cayenne.

Prve isporuke na europskim tržištima se očekuju u drugom kvartalu iduće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1