Lamborghini potvrdio elektrifikaciju Aventadorovog nasljednika

Lamborghini potvrdio elektrifikaciju Aventadorovog nasljednika

U posljednje vrijeme iz Lamborghinija su se mogle čuti neizravne najave o mogućnosti elektrifikacije pogonskog sklopa sljedeće generacije predvodnika njihove ponude, odnosno nasljednika modela Aventador. Sada je to i službeno potvrđeno od strane lamborghinijevog šefa Stefana Domenicalija koji je izjavio da će Aventadorovog nasljednika pokretati hibridni pogon, odnosno V12 benzinac potpomognut električnim komponentama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, dodao je i da će nasljednik Huracana slijediti isti put, odnosno da će biti zadržan V10 motor te da će isti činiti dio hibridnog pogonskog sustava. Podsjetimo, već je otprije potvrđeno kako će Urus biti prvi Lamborghini s hibridnim pogonskim sustavom, a radit će se o plug-in hibridnom pogonskom sklopu većinom preuzetom iz Panamere Turbo S E-Hybrid s 4,0-litrenim V8 bi-turbo benzincem kombinirane snage od 507 kW, odnosno 690 KS i najvećeg okretnog momenta od 850 Nm.

U ovu hibridu priču treba uključiti i još jednog razjarenog bika koji je navodno već predstavljen potencijalnim kupcima, a čiji bi dizajn trebao biti inspiriran konceptnim modelom Terzo Millennio. Taj će model navodno također imati hibridni pogonski sklop, a o njemu nešto više možete doznati ovdje.

Na kraju vratimo se Aventadoru i recimo da bi njegov nasljednik trebao biti predstavljen početkom sljedećeg desetljeća, a prije toga na tržište će još stići izvedba Superveloce Jota koja bi trebala postati kolekcionarski san s obzirom da će se raditi o vjerojatno zadnjoj “čistoj” V12 zvijeri iz Sv. Agate Bolonjske.

Podijeli:
1