Lamborghini potvrdio Aventador SVJ – novog rekordera Nürburgringa?

Lamborghini potvrdio Aventador SVJ – novog rekordera Nürburgringa?

Lamborghini je objavio video zapis s naslovom “Aventador SVJ meets the Nurburgring”. Dakle, s jedne strane je potvrđeno kako će se uskoro održati službena premijera SVJ izvedbe modela Aventador, a s druge je natuknuto da je ovaj model na poznatoj njemačkoj stazi ostvario rezultat s kakvim bi se u Sv. Agati Bolonjskoj htjeli pohvaliti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sam naziv ove hardcore izvedbe također sugerira povratak legendarnog imena Jota, a ranije glasine su upućivale na to da je konkretni rekord oboren, odnosno da je Aventador SVJ na Nürburgringu nadvisio prošlogodišnji krug porscheovog 911 GT2 RS za oko dvije sekunde s navodnim vremenom od 6 minuta i 45 sekundi.

Dodajmo i da će SVJ biti proizveden u ograničenom broju primjeraka, a za svaki će biti opremljen posebnim aero paketom s aktivnim elementima. Nadalje, pokretat će ga atmosferski 6,5-litreni V12 čija bi snaga trebala biti podignuta na oko 800 KS. Kada se tome doda i očekivano smanjenje mase nije teško zamisliti kako je Lamborghini ponovno osvoji ovaj neslužbeni trofej iz Nürburgringa.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1