Lamborghini Aventador SVJ novi je kralj Nürburgringa

Lamborghini Aventador SVJ novi je kralj Nürburgringa

Nova i vjerojatno posljednja posebna izvedba modela Aventador je novi rekorder poznate njemačke trkaće staze. Točnije, s jedne strane je riječ o izvedbi SVJ koja će u skoroj budućnosti biti i službeno predstavljena, a s druge dakako o Nürburgringu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lamborghini je objavio i video zapis na kojem možete vidjeti kako je Marco Mapelli za upravljačem Aventadora SVJ napravio krug od 20,6 km po Nürburgringu za 6 minuta te 44,97 sekundi, što je 2,3 sekunde brže od dosadašnjeg neslužbenog rekorda za produkcijske automobile kojeg je držao Porsche 911 GT2 RS sa 6 minuta i 47,3 sekunde.

Nadalje, Lamborghini je objavio i informaciju da će specifično opterećenje SVJ izvedbe iznositi 1,98 kg/KS, a to je rezultat “ekstenzivne dijete”, odnosno značajne dodatne upotrebe lakih materijala. Također, aero paket je temeljito dorađen te je ugrađen sustav aktivne aerodinamike, odnosno ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) koji je debitirao s modelom Huracan Performante.

Daljnje dorade uključuju unaprjeđenja ovjesa, podvozja, upravljača i sl. te ugradnju pogona na sva četiri kotača, sustava, sustava upravljanja na sva četiri kotača i novog ESP-a. Recimo i da je ovaj model opremljen posebno razvijenim pirellijevim P Zero Corsa gumama, no opcijski su dostupne i P Zero Trofeo RS gume koje je imao rekordni model.

Prema do sada dostupnim informacijama atmosferski 6,5-litreni V12 je osnažen na 770 KS (566 kW), što je 20 KS više od SV izvedbe, no to još uvijek nije potvrđeno. Službena premijera će se održati u kalifornijskom Montereyu na tamošnjem Car Weeku.

YouTube MP3 - Hotmail
1