Lamborghini odabranima već najavio nasljednika Aventadora?

Lamborghini odabranima već najavio nasljednika Aventadora?

Glasine o hibridnom Lamborghiniju kolaju već neko vrijeme, a čini se kako je dotični model već predstavljen odabranim potencijalnim kupcima. Točnije, izvori javljaju kako je tijekom lipnja na posebnoj prezentaviji u Sv. Agati Bolonjskoj Lamborghini predstavio novi model koji će ustvari najaviti nasljednika Aventadora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, ovaj novitet, trenutno poznat pod oznakom LB48H, je dakle poseban model koji će se vjerojatno bazirati na temeljito dorađenoj platformi Aventadora. Glavna novost je njegov hibridni pogonski sklop čiji će osnovu činiti atmosferski V12 snage oko 800 KS te električni motor snage oko 50 KS. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će se dakle kretati oko 850 KS, a LB48H bi postao prvi produkcijski hibridni Lamborghini.

Na dizajn ovog automobila te nasljednika Aventadora će navodno veliki utjecaj imati konceptni Terzo Millennio, a ukupna serijska proizvodnja će biti limitirana na svega 63 primjerka (kao nedavno predstavljeni Aventador SVJ 63). Ova brojka je dakako podsjetnik da je Lamborghini osnovan 1963. Svaki će primjerak navodno stajati oko 2,5 milijuna Eura (prije davanja), no vjerujemo da s prodajmo neće biti problema.

Proizvodnja ovog automobila će navodno započeti prije kraja godine, a prve isporuke se očekuju u drugoj polovici 2019. Pravi nasljednik Aventadora se pak očekuje najranije tijekom 2020.

Podijeli:
1