Lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip Countacha

Lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip Countacha

Prije nego kupcima stigne reinkarnacija legendarnog sportskog modela, njegov prvi prototip iz 1971. godine, Countach LP 500, bit će dostavljen kupcu koji je posebno naručio da se za njega izradi točna replika

Službena rekonstrukcija prvog Lamborghini Countacha, modela LP 500 iz 1971. godine, otkrivena je u talijanskoj vili D’Este na obali jezera Como. Nju su stručnjaci u Lamborghiniju izradili po narudžbi za poznatog i vrlo im važnog kupca i kolekcionara. Riječ je o potpuno od nule izrađenoj funkcionalnoj replici prvog prototipa na temelju kojeg je nastala ikona, danas poznata pod imenom Countach.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

25.000 sati za rekonstrukciju

Lamborghinijevi stručnjaci utrošili su ukupno 25 tisuća radnih sati kako bi, vođeni nacrtima, fotografijama, zapisnicima sa sastanaka i drugim arhivskim materijalima načinili savršeno točnu rekonstrukciju ovog vozila. LP 500 je, naime, prikazan na ženevskom salonu 1971., nakon toga je intenzivno dorađivan i testiran, da bi u konačnici bio potpuno uništen u crash testovima 1974. godine.

Sada će ponovno oživjeti u jednakom obliku. U kompanijskoj diviziji Lamborghini Polo Storico rekonstruirali su svaki dio, od šasije, preko pogona pa do karoserije, a pritom su se služili i nekim originalnim, 50 godina starim dijelovima. Čak je i Pirelli sudjelovao u projektu, pomogavši pri rekonstrukciji guma koje su se 1971. nalazile na prototipu.

Arhive Pirellija poslužile su i u preciznom određivanju boje koja je tada bila korištena, pa je prepoznatljiva žuta boja, imena Giallo Fly Speciale, također vjerno reproducirana nakon detaljne analize, što bojom, što sastavom.

YouTube MP3 - Hotmail
1