Lamborghini – nasljednik Aventadora stiže 2020.

Lamborghini – nasljednik Aventadora stiže 2020.

Prema posljednjim saznanjima Lamborghini će najkasnije tijekom 2020. predstaviti nasljednika modela Aventador, odnosno svog novog predvodnika ponude. Najvažnija novost koju će ovaj model ponuditi svojim kupcima je činjenica da će ga pokretati hibridni pogonski sklop.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, za pokretanje stražnje osovine će biti zadužen atmosferski V12, dok će prednju osovinu pokretati električni motor uparen s baterijama za sada nepoznatog kapaciteta. Dakle, radit će se o modelu s pogonom na sva četiri kotača. U Lamborghiniju za sada još uvijek nisu odlučili koliku će električnu autonomiju ovaj automobil imati, no najvjerojatnije će se raditi o najviše 50 km.

Unatoč lamborghinijevim inovacijama kada je riječ o upotrebi lakih materijala dodavanje električnih elemenata pogonskog sklopa će novitet učiniti težim od Aventadora. Lamborghinijev tehnički direktor Maurizio Reggiani smatra da će električni dio pogona težiti oko 200 kg te da se to baš i neće moći nadoknaditi upotrebom lakših komponenti.

Sam pogonski sklop će premijeru imati tijekom sljedeće godine kada Lamborghini predstavi novi hiperautomobil ograničene serijske proizvodnje koji se trenutno razvija pod kodnim imenom LB48H. Njegov hibridni pogonski sklop će navodno razvijati snagu od oko 625 kW, odnosno 850 KS. Dizajn ovog automobila će biti inspiriran studijom Terzo Millennio, a proizvodna serija će biti ograničena na svega 63 primjerka. Svi primjerci su već pronašli svog kupca i to za cijenu od oko 2,5 milijuna Eura.

Nakon što na tržište stigne nasljednik Aventadora nećemo dugo čekati na nasljednika modela Huracan. Lamborghinijev šef Stefano Domenicali je već potvrdi kako će se također raditi o hibridno pokretanom vozilu, a za pretpostaviti je da će i kod njega prednje kotače pokretati električni motor, dok će za stražnju osovinu biti zadužen atmosferski V10.

Podijeli:
1