Lamborghini nas pred premijeru Urusa podsjetio na LM002

Lamborghini nas pred premijeru Urusa podsjetio na LM002

Lamborghini će početkom prosinca predstaviti svoj novi SUV, odnosno crossover pod nazivom Urus, a u sklopu najavne kampanje za taj događaj talijanski proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske nas je sve odlučio podsjetiti na tatu svih luksuznih SUV-ova, od milja zvani Rambo Lambo, odnosno na automobil službene oznake LM002.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

LM002 je bila zvijer nastala iz neusjelog vojnog projekta, a proizvodio se između 1986. i 1993. U osnovi se temeljio na modelu Countach, odnosno od njega je posudio njegov 5,2-litreni V12 snage 455 KS, a kupcima koji su htjeli još snažniji motor je bio ponuđen i brodski 7,2-litreni V12. Također, vrijedi dodati kako je ovaj automobil bio prvi lamborghinijev model s pogonom na sva četiri kotača.

Kako je bio namijenjen kupcima dubljeg džepa LM002 je bio bogato opremljen, unutrašnjost presvučena kožom, razni ukrasni elementi su bili proizvedeni od drveta, pirelli je za njega razvio posebne Scorpion gume i sl. Kao specifičnost svakako treba izdvojiti i ogromni spremnik goriva zapremine od čak 169 l.

Na kraju dodajmo kako će Urus pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 650 KS, a tijekom 2019. na tržište će stići i plug-in hibridna verzija.

YouTube MP3 - Hotmail
1