Lamborghini je u 2016. ostvario rekordnu prodaju

Lamborghini je u 2016. ostvario rekordnu prodaju

Lamborghini je u protekloj godini prodao 3.457 automobila što predstavlja povećanje od 7% u odnosu na 2015. u kojoj je proizvođač iz Sv. Agate Bolonjske prodao 3.245 vozila. Također, vrijedi reći i kako je ovo šesta godina neprekidnog rasta prodaje Lamborghinija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U budućnosti u Lamborghiniju očekuju daljnji rast prodaje, posebno stoga što će uskoro biti pokrenuta i treća modelna linija. Dakako, tu mislimo na SUV model Urus, čija će proizvodnja započeti sljedeće godine, a koji bi prema očekivanjima trebao biti veliki prodajni hit s obzirom na popularnost performance SUV-ova među klijentelom dubljeg džepa.

Nadalje recimo kako Lamborghini ima 135 prodajnih salona u pedeset zemalja diljem svijeta, a na sva svoja tri glavna prodajna područja, EMEA (Europa, Bliski istok, Afrika), Amerika i Azija – Pacifik, Lamborghini je ostvario rekordne prodajne rezultate i svako je područje ukupnom rezultatu ravnomjerno pridonijelo s oko jednom trećinom prodaje.

Pojedinačno, SAD je još uvijek najveće pojedinačno tržište za Lamborghini s 1.041 prodanim primjerkom, a najpopularniji model je Huracan (na slici) koji je prodan u 2.353 jedinice u izvedbama Coupe i Spyder.

YouTube MP3 - Hotmail
1