Lamborghini Huracán Tecnica – 640 KS “za po gradu”

Lamborghini Huracán Tecnica – 640 KS “za po gradu”

Iako je riječ o superautomobilu vrijednom preko 1,7 milijun kuna, u Lamborghiniju kažu kako je on optimiziran za idealno vozačko iskustvo, kako na cesti tako i na trkaćoj stazi

Najnovija perjanica ponude luksuzne marke Lamborghini predstavljena je ovoga tjedna. Ime novog superautomobila je Huracán Tecnica, a nastao je kombiniranjem nekih dosadašnjih modela i uz ponešto redizajna. Model Huracán Tecnica “posudio” je 5,2-litreni V10 motor od modela Huracán STO, namijenjenoga primarno vožnji po trkaćoj pisti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Taj je motor nadograđen tako da nudi još 30 KS više, pa mu je sada snaga čak 640 KS uz 565 Nm okretnog momenta. Kao takav postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde (bez dodatka bilo kakvog elektromotora), dok je najviša deklarirana brzina ovog prestižnog automobila 325 km/h.

Huracán Tecnica zamišljen je tako da “spoji prošlost i sadašnjost”, omogući uživanje i zabavu u vožnji u svim uvjetima – kako na cesti tako i na trkaćoj stazi – te da postane najsvestraniji Huracán do sada. Iz tog razloga u njemu je objedinjeno najbolje od dva svijeta, cestovnog Huracána EVO te trkaćeg Huracána Super Trofeo EVO2. Vođeni time, novi su model opremili s tri načina rada: Strada (cesta), Sport te Corsa (pista), prilagođena različitim uvjetima.

Kako bi pokazao svoju “pitomost”, ovaj Lamborghini, pored vrhunskih sportskih karakteristika, donosi i dodatke za udobnost i zabavu, kao što su integrirani digitalni alati (Apple CarPlay, Android Auto i Amazon Alexa), upravljanje određenim funkcijama putem glasovnih naredbi te spajanje s mobilnom aplikacijom.

Lamborghini za sada ne otkriva kada će Huracán Tecnica u prodaju, no početna cijena je poznata: 245.295 američkih dolara, odnosno više od 1,7 milijuna kuna.

YouTube MP3 - Hotmail
1