Lamborghini Huracan Sterrato – za zabavu izvan asfalta

Lamborghini Huracan Sterrato – za zabavu izvan asfalta

Opće pravilo je kako se pravi superautomobili mogu voziti samo na kvalitetnim asfaltnim površinama, no Lamborghini je predstavio onu iznimku koja potvrđuje to pravilo. Riječ je o konceptnom modelu Huracan Sterrato koji će svojim korisnicima omogućiti drugačije iskustvo vožnje na makadamskim putevima.

Sterrato se temelji na Evo izvedbi modela Huracan, no vozilo je prošlo kroz značajne izmjene. Konkretnije, podnica je povišena za 47 mm. Pristupni je kut veći za 1, a odlazni za 6,5 stupnjeva. Trag kotača je proširen za 30 mm, a vozilo je opremljeno s 20-colnim kotačima s posebno razvijenim gumama za bržu vožnju makadamskim terenima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, podnica, donji dio branika, pragovi i lukovi blatobrana su obloženi dodatnom zaštitom. Također, dodatno je zaštićen prostor motora i usisnika zraka, posebno protiv kamenja i blata. Tu je i dodatna rasvjeta u branicima i na krovu kako bi se vozač lakše snalazio u uvjetima smanjenje vidljivosti od podignute prašine.

Ovaj automobil pokreće isti 5,2-litreni atmosferski V10 snage 640 KS koji se nalazi u standardnoj verziji. Tu je i pogon na sva četiri kotača, kao i sustav upravljanja na sva četiri kotača, sustav raspodjele okretnog momenta, dotjerani ovjes i sl. Svi ovi sustavi su upareni, odnosno rad sviju nadzire Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) koji je kalibriran za off-road vožnju.

Za sada nema službenih potvrda da bi se ovaj automobil mogao u skoro vrijeme naći u serijskoj proizvodnji, no tako nešto ne bi trebalo isključiti. Moguće je i da u Lamborghiniju testiraju interes kupaca pa bi se off-road verzija mogla pojaviti kod Huracanova nasljednika.

Podijeli:
1