Lamborghini Huracan Sterrato – za zabavu izvan asfalta

Lamborghini Huracan Sterrato – za zabavu izvan asfalta

Opće pravilo je kako se pravi superautomobili mogu voziti samo na kvalitetnim asfaltnim površinama, no Lamborghini je predstavio onu iznimku koja potvrđuje to pravilo. Riječ je o konceptnom modelu Huracan Sterrato koji će svojim korisnicima omogućiti drugačije iskustvo vožnje na makadamskim putevima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sterrato se temelji na Evo izvedbi modela Huracan, no vozilo je prošlo kroz značajne izmjene. Konkretnije, podnica je povišena za 47 mm. Pristupni je kut veći za 1, a odlazni za 6,5 stupnjeva. Trag kotača je proširen za 30 mm, a vozilo je opremljeno s 20-colnim kotačima s posebno razvijenim gumama za bržu vožnju makadamskim terenima.

Nadalje, podnica, donji dio branika, pragovi i lukovi blatobrana su obloženi dodatnom zaštitom. Također, dodatno je zaštićen prostor motora i usisnika zraka, posebno protiv kamenja i blata. Tu je i dodatna rasvjeta u branicima i na krovu kako bi se vozač lakše snalazio u uvjetima smanjenje vidljivosti od podignute prašine.

Ovaj automobil pokreće isti 5,2-litreni atmosferski V10 snage 640 KS koji se nalazi u standardnoj verziji. Tu je i pogon na sva četiri kotača, kao i sustav upravljanja na sva četiri kotača, sustav raspodjele okretnog momenta, dotjerani ovjes i sl. Svi ovi sustavi su upareni, odnosno rad sviju nadzire Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) koji je kalibriran za off-road vožnju.

Za sada nema službenih potvrda da bi se ovaj automobil mogao u skoro vrijeme naći u serijskoj proizvodnji, no tako nešto ne bi trebalo isključiti. Moguće je i da u Lamborghiniju testiraju interes kupaca pa bi se off-road verzija mogla pojaviti kod Huracanova nasljednika.

Podijeli:
1