Lamborghini će radi ekskluzivnosti ograničiti proizvodnju

Lamborghini će radi ekskluzivnosti ograničiti proizvodnju

Većini proizvođača je cilj proizvoditi, odnosno prodavati što je više automobila moguće, no postoje i oni koji moraju paziti da ne prodaju previše vozila. Jedan od takvih je i Lamborghini iz kojeg stiže najava kako će radi zadržavanja od sljedeće godine ekskluzivnosti ograničiti svoju proizvodnju na maksimalno 8.000 vozila godišnje.

Prije svega treba reći kako 8.000 primjeraka predstavlja veliki rast u odnosu na 2018. pa ustvari u Lamborghiniju trebaju do 2020. tek dosegnuti te prodajne brojke. No, čini se kako im to neće biti problem. Naime, 2018. je bila rekordna godina za Lamborghini koji je u njoj, širom svijeta, isporučio 5.750 vozila. To predstavlja rast od 51% u odnosu na godinu prije. Najodgovorniji za taj rast je model Urus koji je prodan u 1.761 primjerak iako mu je prodaja krenula u srpnju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najviše je vozila isporučeno u SAD, a snažan je rast zabilježen u Ujedinjenom kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji, Kini i sl. U ovoj se godini pak očekuje probijanje brojke od 7.000 prodanih automobila.

Informacija o ograničenju proizvodnje dolazi od samog laborghinijevog šefa Stefana Dominicalija, a saznajemo i kako će biti raspoređeni proizvodni kapaciteti. Tako će pola proizvodnje biti namijenjeno za SUV Urus, dvije trećine ostatka (oko 33,3% ukupno) će pripasti Huracanu, dok će predvodnik standardne ponude, odnosno model Aventador dobiti preostalih jednu trećinu od druge polovice (oko 16,7% ukupno).

U posljednje vrijeme smo u nekoliko navrata mogli čuti razne glasine o tome da u Lamborghiniju razmatraju proširenje ponude sa četvrtim modelom, o čemu više možete pročitati ovdje i ovdje. Za sada ostaje nepoznatim kako bi se eventualni dolazak tog automobila odrazio na ograničenje ukupne proizvodnje, odnosno raspodjelu proizvodnih kapaciteta.

Podijeli:
1