Lamborghini bi mogao dati odgovor na astonov model Valkyrie

Lamborghini bi mogao dati odgovor na astonov model Valkyrie

Tijekom iduće godine će započeti proizvodnja modela Aston Martin Valkyrie. U tom trenu taj će model postati najsnažniji cestovni automobil s atmosferskim motorom na svijetu. Zasluga je to cosworthovog 6,5-litreng V12 pogonskog stroja koji razvija snagu od 843 kW, odnosno 1145 KS

-- tekst slijedi nakon oglasa --

To je privuklo pažnju Lamborghinija koji navodno sprema svoj odgovor. Tako barem tvrdi britanski Autocar koji se poziva na insajderske izvore iz Sv. Agate Bolonjske. Točnije, spomenuti izvor javlja da bi Lamborghini trebao razviti i proizvesti automobil s iznimno naprednim aerodinamičkim sposobnostima te dodatno osnaženim V12 motorom koji bi konkurirao modelu Valkyrie.

Dakako, radilo bi se o automobilu vrlo ograničene produkcijske serije te shodno tome, i njegovim performansama, visoke cijene. U Lamborghiniju svakako imaju iskustva s takvim automobilima, a dovoljno je samo podsjetiti na modele kao što su Centenario, Veneno i sl.

Ovi automobili su se u svojoj osnovi temeljili na Aventadoru i snagom nisu konkurenti Valkyriei, dok bi potencijalni konkurent ovoj astonovoj jurilici bio posebniji model koji bi se dakako donekle temeljio na postojećoj platformi, no s osjetno većim razlikama u konstrukciji i sl. Dakako, moguće je da u želji za većom snagom pogonskog sklopa u Lamborghiniju posegnu za turbopunjačem ili elektrifikacijom, no za sada nema konkretnijih informacija.

Podijeli:
1