Lamborghini Aventador SVJ snage preko 800 KS

Lamborghini Aventador SVJ snage preko 800 KS

Lamborghini će uskoro predstaviti novu hardcore izvedbu modela Aventador, a navodno će se raditi o modelu pod oznakom SVJ, odnosno Super Veloce Jotta. Ovaj automobil bi trebao biti najsnažnija verzija Aventadora, a od ostatka ponude će se razlikovati posebnim aktivnim aero paketom, posebnim ovjesom, raznim elementima opreme, sustavom upravljanja na sva četiri kotača i sl, a očekuje se i nešto manja masa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima Jotta će kupcima biti dostupan u coupe i roadster verzijama čije će isporuke krenuti najkasnije sljedeće, odnosno 2020. godina. Knjiga narudžbi je navodno već otvorena, odnosno Lamborghini je već ponudio ovaj automobil određenim kupcima pa je sasvim moguće i da su proizvodne serije obaju izvedbi već rasprodane.

Koliko je za sada poznato ovaj bi automobil trebao snagu nadmašiti ferrarijev V12 model, odnosno 812 Superfast koji razvija snagu od 800 KS. Podsjetimo, Aventador pokreće atmosferski 6,5-litreni V12, a s obzirom da u izvedbi Centenario isti razvija snagu od 770 KS za pretpostaviti je kako nadmašiti 800 KS i neće biti pretjerano zahtjevan zadatak za lamborghinijeve stručnjake.

Aventador SVJ vjerojatno neće biti predstavljen u Ženevi s obzirom da su iz Lamborghinija već potvrdili da će tamo predstaviti Huracan Performante Spyder, no možda nas iznenade.

YouTube MP3 - Hotmail
1