Lamborghini Aventador SVJ snage preko 800 KS

Lamborghini Aventador SVJ snage preko 800 KS

Lamborghini će uskoro predstaviti novu hardcore izvedbu modela Aventador, a navodno će se raditi o modelu pod oznakom SVJ, odnosno Super Veloce Jotta. Ovaj automobil bi trebao biti najsnažnija verzija Aventadora, a od ostatka ponude će se razlikovati posebnim aktivnim aero paketom, posebnim ovjesom, raznim elementima opreme, sustavom upravljanja na sva četiri kotača i sl, a očekuje se i nešto manja masa.

Prema posljednjim saznanjima Jotta će kupcima biti dostupan u coupe i roadster verzijama čije će isporuke krenuti najkasnije sljedeće, odnosno 2020. godina. Knjiga narudžbi je navodno već otvorena, odnosno Lamborghini je već ponudio ovaj automobil određenim kupcima pa je sasvim moguće i da su proizvodne serije obaju izvedbi već rasprodane.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato ovaj bi automobil trebao snagu nadmašiti ferrarijev V12 model, odnosno 812 Superfast koji razvija snagu od 800 KS. Podsjetimo, Aventador pokreće atmosferski 6,5-litreni V12, a s obzirom da u izvedbi Centenario isti razvija snagu od 770 KS za pretpostaviti je kako nadmašiti 800 KS i neće biti pretjerano zahtjevan zadatak za lamborghinijeve stručnjake.

Aventador SVJ vjerojatno neće biti predstavljen u Ženevi s obzirom da su iz Lamborghinija već potvrdili da će tamo predstaviti Huracan Performante Spyder, no možda nas iznenade.

Podijeli:
1