Lamborghini Aventador SVJ – najbolji omjer mase i snage

Lamborghini Aventador SVJ – najbolji omjer mase i snage

Lamborghini je objavio još jedan video teaser nove izvedbe modela Aventador. Točnije, riječ je o izvedbi SVJ, a ovaj put nam Lamborghini poručuje da će Aventador SVJ imati najbolji omjer snage i mase, odnosno najbolje specifično opterećenje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao i prvi video teaser tako je i ovaj snimljen na Nürburgringu, a za očekivati je da je dotični model postavi novi rekord staze, odnosno da je nadvisio prošlogodišnji krug porscheovog 911 GT2 RS za oko dvije sekunde s navodnim vremenom od 6 minuta i 45 sekundi.

Točnih tehničkih podatak za sada nemamo, no znamo da je SV izvedba imala specifično opterećenje od 2,03 kg/KS, a SVJ ju može nadmašiti višom snagom ili manjom masom. Poznavajući ekipu iz Sv- Agate Bolonjske možemo očekivati napad na oba fronta. Konkretnije, Aventador SVJ će pokretati atmosferski 6,5-litreni V12 čija bi snaga trebala biti podignuta na oko 800 KS, a uz smanjenje mase ispod 1.500 kg očekuju su i određena unaprjeđenja aero paketa.

Dakako, SVJ će biti proizveden u vrlo ograničenom broju primjeraka, kao i svi dosadašnji J, odnosno Jota modeli, a više ćemo saznati uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1