Lamborghini Aventador – nasljednik će biti prava zvijer

Lamborghini Aventador – nasljednik će biti prava zvijer

Aventador je na tržištu prisutan još od 2011, a osvježen je 2016. Stoga na njegovog nasljednika nećemo još dugo čekati, a ako se dosadašnji izvještaji pokažu točnima radit će se o pravoj zvijeri.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Car Magazine javlja, pozivajući se na insajdere, kako će nasljednika modela Aventador pokretati hibridni pogonski sklop kojeg će činiti kombinacija atmosferskog V12 te tri električna motora. Za sada nije poznato hoće li biti riječ o trenutnom 6,5-litrenom V12 pogonskom stroju ili nekom novom motoru, no izglednija je prva opcija.

U svakom slučaju njegova snaga će biti povećana iznad trenutnih 770 KS koliko razvija spomenuti 6.5 V12 u izvedbi Aventador SVJ. Od tri električna motora, dva bi se nalazila na prednjoj, a jedan bi pomagao benzincu u pokretanju stražnje osovine. Sve u svemu kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa bi s lakoćom prelazila 1000 KS

Novi bi se razjareni bik temeljio na novom monocoqueu izrađenom od ugljičnih vlakana. Baterije bi bile smještene u središnji dio vozila, a mjenjač s dvije spojke bi jamčio nevjerojatno brzu izmjenu stupnjeva prijenosa. Standardnu bi opremu činio i pogon na sva četiri kotača.

Na vanjski dizajn će navodno veliki utjecaj imati konceptni model Terzo Millennio, a dolazak ovog vozila na tržište se može očekivati 2021. Drugim riječima, već bi krajem ove, a najkasnije tijekom sljedeće godine mogli vidjeti najavnu studiju.

Podijeli:
1