Lada ulazi u 21. stoljeće s modernim infotainment sustavom

Lada ulazi u 21. stoljeće s modernim infotainment sustavom

O modernom smo razvoju Lade i njezinoj budućnosti u obliku proizvođača modernih automobila već doznali ponešto. Uz model Lada Niva Vison, najavljen kao reinkarnacija legendarne Nive, Rusi sada objavljuju i kako su razvili vlastiti infotainment sustav

U sklopu velike modernizacije koju je pokrenuo ruski AVTOVAZ, i najavio potpuno novu Ladu Nivu Vision za 2024. godinu, dolazi i digitalizacija vozačkog iskustva. Ruska je kompanija tako objavila da su izradili vlastiti infotainment sustav za ugradnju u buduća vozila ove marke, pod nazivom LADA EnjoY Pro. Ovaj pametni multimedijski sustav imat će cilj integrirati moderne funkcije mobilnih telefona u buduće Lade.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sustav EnjoY Pro povezivat će se s globalnim uslugama Apple CarPlay i Android Auto, ali i ruskim sustavom Yandex.Auto. U osnovi svega bit će 8-inčni HD zaslon osjetljiv na dodir, s vrlo svjetlim i responzivnim IPS panelom. S audio strane tu će biti napredni surround sustav zvučnika proizvođača ARKAMYS, a cijeli infotainment moći će se nadograđivati novim opcijama putem Interneta.

EnjoY Pro uključivat će se netom po otključavanju vozila, što će omogućiti da se glazba, navigacija i druge opcije koriste čim vozač sjedne u automobil, bez čekanja na podizanje OS-a. Isto tako, sustav se neće isključivati kada vozač ugasi vozilo, već tek kada otvori vrata u namjeri da izađe iz njega – pa će, kažu iz Lade, vozači moći slušati glazbu ili dovršavati telefonske pozive čak i kada ugase motor vozila.

Kad je riječ o sigurnosti, Ladin novi sustav EnjoY Pro moći će se kontrolirati dodirima po zaslonu, tipkama na upravljaču, ali i glasovnim naredbama, kako ne bi ometao vozača. Bit će tu i kamere za vožnju unatrag, kao na mnogim zapadnjačkim modernim automobilima, s dinamičnim linijama vodiljama koje će osigurati da manevri, poput parkiranja, budu sigurni.

Popis modela Lade koji će biti dostupni sa sustavom EnjoY Pro, kao i datum početka dostupnosti, bit će objavljeni naknadno.

Podijeli:
1