Lada predstavila 4×4 Vision – stiže nova Niva?

Lada predstavila 4×4 Vision – stiže nova Niva?

Ruski AvtoVAZ je na moskovskom auto salonu predstavio novi konceptni model 4×4 Vision, a prema svemu sudeći ova je studija najava sljedeće generacije modela Niva. S obzirom da je AvtoVAZ dio Grupe Renault ne čudi da ova studija pomalo podsjeća na Daciu Duster

-- tekst slijedi nakon oglasa --

4×4 Vision se može pohvaliti vrlo atraktivnim i robusnim dizajnom, povišenom podnicom, kratkim prevjesima, dodatnom zaštitom podvozja te vrlo veselo i živahno dizajniranim interijerom s bogatom opremom koja uključuje digitalnu instrumentnu ploču, ambijentalnu rasvjetu, panoramski krov, automatskim mjenjačem i sl.

Prema navodima proizvođača ovaj se koncept temelji na “posebnoj platformi” te je dužine 4,2 m, što ju čini 10 cm kraćim od Dustera. Za sada nije poznat pogonski sklop ovog automobila, no za očekivati je kao je svakako opremljen pogonom na sva četiri kotača.

Također, za sada nije poznato hoće li ova studija uistinu biti izravna najava za novu Nivu, no AvtoVAZ je još početkom prošle godine potvrdio kako se sprema povratak ovog automobila, a 4×4 Vision bi uistinu bila prava najava za Nivu 21. stoljeća. Posljednji izvještaji su upućivali na to da se unatoč ranijim očekivanjima nova Niva ne bi trebala temeljiti na Dusteru, no kao što smo već rekli pouzdanih informacija o tome za sada nema.

Podijeli:
1