Lada Niva iz 1984. godine ide na Dakar Rally 2022.

Lada Niva iz 1984. godine ide na Dakar Rally 2022.

Sljedeće se godine legendarni Dakar Rally vozi u Saudijskoj Arabiji, a sadržavat će i kategoriju klasičnih vozila, onih koja su se na ovom događaju pojavljivala prošloga stoljeća. To teško da može proći bez Lade Nive

Protekloga je vikenda otkrivena Lada Niva, opremljena i “odjevena” u trkaću livreju, te kao takva spremna za nastup na reliju Dakar 2022. Riječ je o modelu Nive iz 1984. godine, koji će nastupiti na ovom događaju u sklopu nove kategorije rezervirane za klasična vozila, tj. ona koja su na tadašnjem reliju Pariz-Dakar nastupala prije 2000. godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vozila iz prošlog stoljeća, kao i ostala prijavljena u drugim kategorijama, sljedeće će godine Dakar Rally voziti u Saudijskoj Arabiji. Start je na sjeverozapadu zemlje u gradu Hailu. 8 tisuća kilometara duga planirana ruta prolazi kroz Rijad, a cilj je u Džedi, gradu na obali Crvenoga mora. Reli se vozi od 2. do 14. siječnja sljedeće godine.

 

Opisanom će trasom crvenu Ladu Nivu voziti prigodno nazvani švicarski tim Niva Red Legend, a za upravljačem će se izmjenjivati Mario Jacober (glavni vozač) i Slađan Miljić (suvozač). “Vrlo smo ponosni što ćemo sudjelovati u reliju Dakar Classic u ikonskom SUV-u Lada Niva T1, koji smo za utrku sami pripremili. Manje od godine dana prošlo je od trenutka kada smo dobili ideju za sudjelovanje u reliju do ove prezentacije automobila, i mnogo smo toga prošli od tada” poručio je Jacober.

Njihova Niva, službenog proizvođačevog naziva VAZ-2121, prezentirana je u crvenoj boji, čiji dizajn potpisuje i službeni partner tima, ruska marka Lada. Kad je riječ o startnom broju, ovaj je tim zatražio od organizatora relija Dakar da im dodijele broj 763, inače registracijsku oznaku za rusku regiju Samara – što je, dakako, posveta korijenima ovog legendarnog terenca.

YouTube MP3 - Hotmail
1