Konceptni BMW X7 stiže u Frankfurt

Konceptni BMW X7 stiže u Frankfurt

BMWblog javlja kako će bavarski proizvođač na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti najavni koncept svog novog velikog SUV-a. Dakako, riječ je o modelu X7 čiji je dolazak BMW još ranije potvrdio, no ikad nije službeno objavljeno kada bi isti trebao postati dostupan kupcima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada možemo pretpostaviti da bi jesenska premijera najavnog koncepta trebala značiti da veliki BMW-ov SUV sa sedam sjedala u konačnoj produkcijskoj izvedbi na tržištu možemo najvjerojatnije očekivati u drugoj polovici iduće ili u prvoj polovici 2019. godine.

BMW X7 bi dakle trebao biti najveći model do sada sa značkom ovog proizvođača, a temeljit će se na platformi CLAR koju primjerice koristi i serija 7. Nadalje, što se dizajna tiče, X7 najvjerojatnije neće previše odlutati od onoga što možemo vidjeti na modelu X5, a ako će se BMW- držati svoje recentne prakse najavni koncept bi izgledom trebao biti blizak konačnom proizvodu.

Dimenzijama će dakako biti nešto veći od X5 što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora u unutrašnjosti, a s obzirom na prvenstveno obiteljsku i poslovnu namjenu može se očekivati bogata infotainment i sigurnosna oprema. Prema nekim navodima luksuzom bi mogao nadmašiti i seriju 7.

Što se motorizacije tiče sigurni su 6-cilindrični i V8 motori, kao i elektrificirane verzije, a navodno se ne bi trebalo čuditi ni pojavi V12 pogonskog stroja. U svakom slučaju više bi trebali saznati već u Frankfurtu.

YouTube MP3 - Hotmail
1