Konceptni BMW X7 stiže u Frankfurt

Konceptni BMW X7 stiže u Frankfurt

BMWblog javlja kako će bavarski proizvođač na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti najavni koncept svog novog velikog SUV-a. Dakako, riječ je o modelu X7 čiji je dolazak BMW još ranije potvrdio, no ikad nije službeno objavljeno kada bi isti trebao postati dostupan kupcima.

Sada možemo pretpostaviti da bi jesenska premijera najavnog koncepta trebala značiti da veliki BMW-ov SUV sa sedam sjedala u konačnoj produkcijskoj izvedbi na tržištu možemo najvjerojatnije očekivati u drugoj polovici iduće ili u prvoj polovici 2019. godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

BMW X7 bi dakle trebao biti najveći model do sada sa značkom ovog proizvođača, a temeljit će se na platformi CLAR koju primjerice koristi i serija 7. Nadalje, što se dizajna tiče, X7 najvjerojatnije neće previše odlutati od onoga što možemo vidjeti na modelu X5, a ako će se BMW- držati svoje recentne prakse najavni koncept bi izgledom trebao biti blizak konačnom proizvodu.

Dimenzijama će dakako biti nešto veći od X5 što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora u unutrašnjosti, a s obzirom na prvenstveno obiteljsku i poslovnu namjenu može se očekivati bogata infotainment i sigurnosna oprema. Prema nekim navodima luksuzom bi mogao nadmašiti i seriju 7.

Što se motorizacije tiče sigurni su 6-cilindrični i V8 motori, kao i elektrificirane verzije, a navodno se ne bi trebalo čuditi ni pojavi V12 pogonskog stroja. U svakom slučaju više bi trebali saznati već u Frankfurtu.

Podijeli:
1