Tesla bez ikakve najave predstavila novi Roadster!

Tesla bez ikakve najave predstavila novi Roadster!

Nakon što je predstavio svoj dugo očekivani kamion, američki proizvođač električnih automobila je iznenadio premijerom nove, druge generacije modela Roadster. Riječ je o automobilu kojeg u Tesli opisuju kao “najsportskiji električni automobil do sada.” O novom Roadsteru se već duže vrijeme nagađa, no Elon Musk je odlučio iznenaditi ljubitelje električnih automobila iznenadnom premijerom vozila koje bi na tržište navodno trebalo stići 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za razliku od svog prethodnika koji se u određenoj mjeri temeljio na Lotusu Elise, novi Roadster je u potpunosti samostalno razvijen automobil, a dizajn je poprilično privlačan, podjednako elegantan i agresivan. U unutrašnjosti se nalaze četiri sjedala, no stražnja su uistinu jako mala i teško upotrebljiva, a sukladno imenu vozila krov je uklonjiv.

Puno važnije od toga su brojke koje kažu kako će ovaj automobil do 60 m/h, odnosno do 96,5 km/h ubrzati za svega 1,9 s, dok će 160 km/h dosegnuti za 4,2 sekunde. Četvrt milje će prijeći za 8,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi preko 400 km/h. Službeno autonomija ovog automobila će se na otvorenoj cesti kretati oko 1000 km, a to će mu omogućiti tri električna motora i njegove baterije kapaciteta 200 kWh.

Hoće li se novi Roadster uistinu moći pohvaliti ovim brojkama znat ćemo tek kad stigne na tržište. Isto vrijedi i za konačni dizajn. Inače, novi Roadster će se prodavati za oko 200.000 USD. Za posebnu verziju Roadster Founders Series će pak biti potrebno izdvojiti 250.000 USD, a kapara za obje izvedbe će iznositi 50.000 USD.

Podijeli:
1