Koliko vrijede grijana sjedala? BMW kaže 136 kuna mjesečno

Koliko vrijede grijana sjedala? BMW kaže 136 kuna mjesečno

Već se neko vrijeme najavljuje da će autoindustrija početi određene digitalne ili elektroničke dodatke na vozilima naplaćivati u obliku mjesečne pretplate. Nakon Toyote, s tom praksom započeo je i BMW

Softverske funkcije koje nisu ključne za rad automobila, a mogu se lako uključiti i isključiti na daljinu, neki su proizvođači vozila najavili dodatno naplaćivati u obliku mjesečne pretplate. Audi je tako uveo mjesečnu naplatu ugrađene satelitske navigacije, Toyota je pokrenula testni projekt naplate paljenja automobila putem daljinskog ključa, a BMW je, nakon ranijeg testa s naplatom CarPlaya, sada na korejskom tržištu počeo naplaćivati i mjesečnu pretplatu za mnoge druge dodatke.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dodatna oprema na pretplatu

Korejska BMW-ova trgovina ConnectedDrive Store sada kupcima novijih automobila nudi razne dodatke koji se tiču prije svega udobnosti i zabave u vožnji, a neki od njih dostupni su i kao mjesečna pretplata.

Tako, primjerice, BMW Drive Recorder (zapravo uključivanje dash kamere) košta 85 kuna na mjesec (preračunato iz cijene izražene u korejskom wonu). Sustav koji automatski pali i gasi duga svjetla stoji 62 kune, grijanje sjedala 136 kuna, grijanje volana 75 kuna, a sustav poluautonomne vožnje Driving Assistant Plus 290 kuna na mjesec.

Sve ove pretplate mogu se uzeti i na razdoblje od godine dana, tri godine ili trajno, uz određene popuste. Godina tako košta otprilike kao 10, tri godine kao 15, a trajna opcija kao 24 mjeseca pretplate. Cijene se razlikuju od dodatka do dodatka, kao i primijenjeni popusti. Neke od opcija kupcima su dostupne i u obliku jednomjesečnog besplatnog probnog razdoblja.

Dakle, grijanje sjedala i druge dodatke za komfor u svojem BMW-u po novome ćete moći plaćati baš poput Netflixa, mjesec za mjesec, uz 30 dana gratis, a kada vam više ne trebaju – pretplatu ćete moći i otkazati.

YouTube MP3 - Hotmail
1