Koenigsegg predstavio skicu nasljednika modela Agera RS

Koenigsegg predstavio skicu nasljednika modela Agera RS

Proizvođači poput švedskog Koenigsegga, orjentirani na superekskluzivne automobile izrađuju doista malo primjeraka svojih modela godišnje. Također, činjenicom jest da se isti prodaju kroz još skromniju mrežu centara pa svako novo otvaranje jednog takvog izaziva posebnu pozornost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, osim činjenice da je tvrtka Christiana von Koenigsegga proteklog tjedna predstavila svoje modele u prodajno-servisnom centru Lorbek Luxury Cars, u australskom Melbourneu, tijekom tog je događanja prikazana i prva skica budućeg superautomobila koji bi u programu Koenigsegga trebao zamijeniti model Agera RS.

Premda se radi tek o skici, vidljivo jest da će novi automobil imati nešto mekše linije od aktualne palete te drukčije oblikovano krilo. Također, o tom automobilu za sada nije poznato ništa više, osim činjenice da će biti predstavljen u ožujku sljedeće godine na međunarodnom salonu u Ženevi.

Novi model Koenigsegga ujedno će biti i prvi sljedeći koji će se moći kupiti, s obzirom da je cijela planirana proizvodnja Agere RS i hibridne Regere rasprodana. O tome hoće li novi superautomobil biti hibrid ili ne, vjerojatno ćemo saznati više tijekom narednih mjeseci, no s obzirom da se radi o nasljedniku Agere RS za očekivati je isključivo termički motor pod stražnjim poklopcem.

Podijeli:
1