Koenigsegg Ageru će naslijediti Ragnarok snage oko 1500 KS

Koenigsegg Ageru će naslijediti Ragnarok snage oko 1500 KS

Prema posljednjim saznanjima koenigseggov modela Agera će dobiti nasljednika pod oznakom Ragnarok, a riječ je o imenu iz nordijske mitologije koje bi izravno mogli prevesti kao sudbina bogova ili sumrak bogova.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ono što je važnije od imena je činjenica da bi novitet navodno trebao razvijati snagu između 1450 i 1500 KS, što je značajno više od Agere RS koja u izvedbi One:1 razvija snagu od 1360 KS. Za razliku od velike većine modernih superautomobila Ragnaroka neće pokretati hibridni pogonski sklop, već dotjerani 5,0-litreni V8 bi-turbo iz Agere.

Poput Agere RS, Ragnarok će vjerojatno biti automobil prvenstveno namijenjen za trkaće staze te najbrži Koenigsegg. Dizajn vanjštine će biti poprilično agresivan s naprednim aero paketom, a interijer će slijediti vanjštinu. Unatoč sportskom štihu može se očekivati relativno bogata oprema.

Napredni materijali i relativno mala masa (oko 1.200 kg) će zaokružiti priču koja će svoje kupce stajati oko 2 milijuna Eura ili čak i više. Dakako, dio cijene će biti opravdan i vrlo ograničenom serijskom proizvodnjom. Službena premijera je zakazana za ženevski auto salonu u ožujku sljedeće godine.

Podijeli:
1