Koenigsegg Ageru će naslijediti Ragnarok snage oko 1500 KS

Koenigsegg Ageru će naslijediti Ragnarok snage oko 1500 KS

Prema posljednjim saznanjima koenigseggov modela Agera će dobiti nasljednika pod oznakom Ragnarok, a riječ je o imenu iz nordijske mitologije koje bi izravno mogli prevesti kao sudbina bogova ili sumrak bogova.

Ono što je važnije od imena je činjenica da bi novitet navodno trebao razvijati snagu između 1450 i 1500 KS, što je značajno više od Agere RS koja u izvedbi One:1 razvija snagu od 1360 KS. Za razliku od velike većine modernih superautomobila Ragnaroka neće pokretati hibridni pogonski sklop, već dotjerani 5,0-litreni V8 bi-turbo iz Agere.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Poput Agere RS, Ragnarok će vjerojatno biti automobil prvenstveno namijenjen za trkaće staze te najbrži Koenigsegg. Dizajn vanjštine će biti poprilično agresivan s naprednim aero paketom, a interijer će slijediti vanjštinu. Unatoč sportskom štihu može se očekivati relativno bogata oprema.

Napredni materijali i relativno mala masa (oko 1.200 kg) će zaokružiti priču koja će svoje kupce stajati oko 2 milijuna Eura ili čak i više. Dakako, dio cijene će biti opravdan i vrlo ograničenom serijskom proizvodnjom. Službena premijera je zakazana za ženevski auto salonu u ožujku sljedeće godine.

Podijeli:
1