Kinezi umjesto pauka na posao poslali – viličara!

Kinezi umjesto pauka na posao poslali – viličara!

U Kini je očito moguće da vam, ako ste pogrešno parkirali, automobil ne odveze pauk već najobičniji industrijski viličar, koji će ga utovariti na vučnu službu

Pogrešno parkiranje kod nas možete platiti samo kao kaznu za prometni prekršaj, nešto skuplje bit će ako vas komunalni redar uhvati na zelenoj površini, a ako ste gadno zgriješili i vozilo ostavili na mjestu odakle ga je potrebno ukloniti, onda ćete platiti i “uslugu premještanja”. Drugim riječima, po vozilo će vam doći nadležna “pauk služba”, odvesti ga na svoje parkiralište i tu vam uslugu dodati na iznos kazne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Kini je situacija slična, no – barem u slučaju koji je ovih dana postao viralan na društvenim mrežama – nije nužno da će po pogrešno parkirano vozilo doći specijalizirana pauk služba. U ovom primjeru jednog je Mercedesa, ostavljenoga na pločniku, vidimo da je moguće očekivati premještanje pomoću viličara. U desetak sekundi vješti je vozač uspio utovariti ovu A-klasu u sedan izvedbi, okrenuti se i utovariti automobil na vučnu službu.

Postavlja se pitanje koliko je ovakvo premještanje vozila sigurno, odnosno koliko štete je viličar prouzročio na podvozju ili pragovima.

1