Kineski Lync & Co predstavio europski crossover 02

Kineski Lync & Co predstavio europski crossover 02

Marka Lync & Co u vlasništvu kineskog Geelyja (vlasnika Volva) je u Amsterdamu predstavila svoj novi model 02. Riječ je o crossoveru koji će se u ponudi smjestiti između većeg SUV-a pod oznakom 01 te limuzine, pogađate, 03. Nadalje, ovo je “europski automobil, koji će se proizvoditi u Europi za europskog kupca.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S elektrificiranim pogonskim sklopom, kompaktnim dimenzijama, modernim i jedinstvenim dizajnom, dvobojnom karoserijom i bogatom infotainment opremom 02 je prvenstveno namijenjen “mlađim kupcima i onim aktivnog životnog stila.”

Prvi europski salon će se otvoriti u Amsterdamu, a postom će slijediti Barcelona, Berlin, Bruxelles i London. Kasnije će se mreža širiti, a ono što posebno treba izdvojiti je činjenica kako će kupcima biti dostupna samo jedna razina opreme ovog modela. Drugim riječima, nema raznih paketa, dodatne opreme i sl, već samo jedna “potpuna” razina opreme i jedna cijena.

Poseban naglasak kod opreme je na infotainmentu i povezivosti pa stoga u Lynku svoje modele opisuju kao “pametne telefone na kotačima.” Taj opis donekle opravdavaju i digitalna instrumentna ploča, veliki središnji zaslon infotainmenta, stalna povezanost s internetom i sl.

Tehnički podaci za sada nisu poznati, no očekuje se kako će 02 pokretati hibridni pogonski sklop temeljen na 1,5-litrenom 3-cilindričnom motoru, iz Volva XC40, koji će biti uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Kasnije će ponuda biti proširena plug-in hibridnom te električnom verzijom.

Prema ranijim izvještajima Lynk & Co 02 bi trebao biti dimenzija 4448 x 1890 x 1528 mm te međuosovinskog razmaka 2702 mm, a to će ga učiniti malo dužim, širim te nižim od Volva XC40 na kojem se u osnovi i temelji. Proizvodnja će početi sljedeće godine i bit će povjerena pogonima u Gentu, u Belgiji, gdje se proizvodi i XC40.

Cijena ovog vozila za sada nije poznato, no očekuje se da će Lynk & Co svojim kupcima ponuditi tzv. pretplatu na automobil. Drugim riječima, plaćanjem određenog mjesečnog iznosa pretplatnik bi dobio automobil na korištenje za određeno vremensko razdoblje ili kilometražu uz pokriveno redovito održavanje, osiguranje i sl.

Podijeli:
1