Kineski HiPhi otkrio cijene prvih modela za Europu

Kineski HiPhi otkrio cijene prvih modela za Europu

Kineska premium marka električnih automobila, HiPhi, najavila je dolazak svojih SUV-ova na europsko tržište, u sklopu globalne ekspanzije. Prve objavljenje cijene su im u skladu s "premium" odrednicom

HiPhi, proizvođač isključivo električnih automobila iz Šangaja nešto je ranije ove godine bio najavio globalnu ekspanziju svoje prodajne mreže, s naglaskom na europsko tržište. Njihove perjanice su tri električna modela nazvana X, Y i Z, a od njih smo sada doznali i kako će se u Europi prvo početi prodavati  veliki luksuzni SUV HiPhi X te luksuzni GT model HiPhi Z.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

HiPhi X

HiPhi X spada, prema njima, u kategoriju super SUV, dakle među veće automobile tog tipa. Diči se s dva elektromotora ukupne snage 220 kW, do 100 km/h ubrzava za samo 3,9 sekundi, a baterija kapaciteta 97 kWh omogućava WLTP standardizirani domet od 460 kilometara. U Europu će X stići u konfiguracijama s četiri ili šest mjesta, tj. s dva ili tri reda sjedala za putnike. Ističe se i specifičnim načinom otvaranja vrata, koji kombinira klasični “gull wing” stil.

HiPhi X

Cijena modela HiPhi X u Njemačkoj će biti ne baš malenih 109.000 eura za model s 4 te čak 123.000 eura za onaj sa šest sjedala.

HiPhi Z

HiPhi Z je “digitalni električni GT model” automobila, koji se proizvodi od prošle godine. Snaga dvaju elektromotora mu je do čak 494 kW, ubrzava iz mjesta do 100 km/h za 3,8 sekundi. Baterija od 120 kWh daje mu (WLTP) autonomiju od 555 kilometara. Iz kompanije kažu kako se ovaj model ističe brojnim tehnološkim inovacijama, među kojima izdvajaju robotsku ruku s 4 stupnja slobode, koja drži infotainment zaslon u kabini i može mu mijenjati položaj i orijentaciju.

HiPhi Z

U Europu će HiPhi Z stići kao model s 4 ili 5 sjedala, a cijene će tih izvedbi biti 105.000, odnosno 107.000 eura, za njemačko tržište. Prve isporuke oba modela najavljene su za treće tromjesečje ove godine. HiPhi Y, nešto manji SUV iz njihove ponude, stići će također u Europu, a prve narudžbe za njega počet će zaprimati krajem godine.

HiPhi Z

YouTube MP3 - Hotmail
1