Kineski električni automobili BYD ulaze na tržište Europske unije

Kineski električni automobili BYD ulaze na tržište Europske unije

Pokretanjem službenog zastupstva za Njemačku i Švedsku, poznata kineska marka do kraja ove godine trebala bi si otvoriti put prema kupcima s područja Europske unije

Veliki kineski proizvođač električnih (ali i klasičnih) vozila BYD do sada je bio zastupljen gotovo isključivo u Aziji. Od prije dvije godine njihovi se električni automobili mogu kupiti i u Norveškoj, značajnom tržištu za e-mobilnost, a uskoro bi trebali zagaziti i na područje Europske unije. Najavljeno je to ovoga tjedna, kada je kao njihov službeni zastupnik za Njemačku i Švedsku odabran Hedin Mobility Group.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova će kompanija pružati usluge prodaje, ali i postprodajnih usluga za BYD i Njemačkoj i Švedskoj. Poručili su da će kupcima dati priliku da razgledaju i isprobaju modele prije kupnje kroz inovativan pristup u svojim prodajnim salonima, prvi od kojih će biti otvoren u Stockholmu ovoga listopada.

Istog mjeseca započet će i prodaja BYD-ovih električnih automobila u Švedskoj i Njemačkoj, dok se prve isporuke kupcima očekuju do kraja godine. Za sada nisu objavili koje će sve modele imati u ponudi te planiraju li se širiti i na ostala tržišta EU. Za očekivati je da će jedan od prvih biti perjanica ponude, obiteljski SUV naziva Tang.

BYD Tang

BYD je jedan od najvećih proizvođača električnih vozila u Kini, pa samim time i u svijetu. Samo u prvoj polovici ove godine prodali su preko 641 tisuću automobila, a imaju 27 godina iskustva u autoindustriji i tehnologiji baterija. Elektrificirane modele na tržištu imaju od 2008. godine, kada su lansirali svoj prvi hibridni model, limuzinu F3. u SAD-u i Europi do sada su prodavali određene modele svojih lakih komercijalnih vozila i autobusa.

Paralelno s ulaskom na područje Europske unije, najavili su širenje prodajne mreže i na Japan.

YouTube MP3 - Hotmail
1