Kineski Chery najavio frankfurtsku premijeru novog SUV-a

Kineski Chery najavio frankfurtsku premijeru novog SUV-a

Chery je jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila, a posebno se može pohvaliti činjenicom da se više nego bilo koji drugi orijentirao i na izvoz. Primjerice Chery je u prošloj godini van Kine prodao oko 700.000 vozila što je rast od 28% u odnosu na godinu ranije, a sada je čini se došao red na značajniji iskorak u Europi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Chery namjerava u bliskoj budućnosti europskim tržištima ponuditi liniju novih modela s kojima će prvenstveno ciljati nešto mlađu publiku. Prvi od tih noviteta će biti novi kompaktni SUV čija će se premijera održati na predstojećem frankfurtskom auto salonu, a najavne teasere tog vozila možete pogledati u priloženoj galeriji.

Koliko je za sada poznato frankfurtski eksponat će biti u pretprodukcijskoj formi, a konačni proizvod bi na tržište trebao stići “za koju godinu.” O ovom modelu za sada nema konkretnijih informacija, no općenito Chery europskim kupcima namjerava ponuditi modele u različitim segmentima s nekoliko različitih pogonskih sklopova, uključujući hibride, plug-in hibride te električno pokretana vozila.

Također, u Europi će ovaj proizvođač uskoro otvoriti novi razvojni centar kojem će biti povjeren rad upravo na spomenutim novitetima. Dodajmo i kako se ovaj SUV, a isto vrijedi i za ostatak buduće ponude, neće prodavati pod markom Chery, već pod nekim drugim imenom koje trenutno nije poznato.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1