Kia za sljedeću godinu najavila Ceed GT

Kia za sljedeću godinu najavila Ceed GT

Nedavno pristigli novi Ceed će čini se dobiti još jednu izvedbu. Naime, naklon što su na prošlom ženevskom auto salonu predstavljene hatchback i karavanska izvedba ovog automobila te nakon što je prije koji dan neizravno najavljena pariška premijera produkcijske verzije studije Proceed Shooting Brake sada stiže vijest kako će uskoro na tržište stići sportska GT verzija ovog automobila.

Točnije, David Labrosse, kijin šef planiranja za Europu je izjavio kako će Ceed GT na tržište stići tijekom sljedeće godine te da će se raditi o automobilu snage oko 200 KS. Dakle, radit će se o snazi sličnoj onoj prethodnika. Za razliku od njega koji je bio dostupan i u karoserijsk9oj verziji s trima vratima, novi će Ceed GT biti dostupan samo kao hatchback s petorim vratima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, 1.6-litreni turbo će biti nešto ekonomičniji te imati manju razinu štetnih emisija, dok se najveći okretni moment najvjerojatnije, poput snage, neće pretjerano mijenjati. Podsjetimo, kod prethodnika se radilo o 265 Nm.

Na kraju dodajmo da bi ovaj GT trebala biti najsnažnija verzija u ponudi novog Ceeda jer u Kiji smatraju da nema dovoljno interesa za snažniji model. Ceed GT će vjerojatno biti predstavljen na sljedećem ženevskom auto salonu, a u prodaji će se naći nedugo zatim.

Podijeli:
1