Kia XCeed i Ceed Sportswagon dobili nove plug-in hibridne izvedbe

Kia XCeed i Ceed Sportswagon dobili nove plug-in hibridne izvedbe

Kia je pred frankfurtsku premijeru predstavila nove plug-in hibridne verzije modela XCeed i Ceed Sportswagon koji će se početi prodavati početkom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

XCeed i Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid koriste dakle plug-in hibridni pogonski sklop kojeg čini kombinacija 1,6-litrenog 4-cilindričnog benzinca uparenog s električnim motorom snage 60 KS te litij-ionskom baterijom kapaciteta 8,9 kWh. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 141 KS, a najveći okretni moment 265 Nm.

Zahvaljujući spomenutoj bateriji ovaj će automobil imati i električnu autonomiju od oko 60 km. Vrijedi spomenuti i da će oba automobila biti opremljena sustavom Virtual Engine, a u osnovi je riječ o sustavu koji ostalim sudionicima u prometu audio signalima daje do znanja da se u njihovoj blizini nalazi električno pokretano vozilo.

Za razliku od većine plugin hibridnih modela koji koriste CVT mjenjač, nove Kije su opremljene 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Proizvođač tvrdi kako se na taj način omogućuje ekonomičnija isporuke snaga i momenta na podlogu.

Vizualno, plug-in hbiridne verzije XCeeda i Ceed Sportswagona se od ostatka ponude razlikuju novom maskom, utičnicom za punjač na prednjem lijevom blatobranu i sl. manjim detaljima. U unutrašnjosti treba spomenuti opcijski 10,25-inčni središnji zaslon te infotainment prilagođen plug-in hibridnim vozilima. Također, u opciji će se nalaziti i 12,3-inčna digitalna instrumentna ploča.

Ova dva automobila će se proizvoditi u kijinoj tvornici u slovačkoj Žilini i namijenjena su isključivo europskim tržištima.

Podijeli:
1