Kia u Parizu predstavlja produkcijsku izvedbu studije Proceed Shooting Brake

Kia u Parizu predstavlja produkcijsku izvedbu studije Proceed Shooting Brake

Kia je potvrdila kako radi na razvoju treće karoserijske verzije posljednje generacije modela Ceed, a prema svemu sudeći moglo bi se raditi o realizaciji konceptnog modela Proceed Shooting Brake koja je predstavljena na prošlogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

Do sada nije bilo poznato kakvi su kijini planovi za taj model, no čini se kako je sada kijin šef planiranja novih proizvoda potvrdio da će spomenuta studija ući u serijsku proizvodnju. Točnije, David Labrosse je u svom posljednjem intervjuu rekao da će Kia na ovogodišnjem pariškom auto salonu predstaviti treću karoserijsku verziju koja će se pridružiti hatchbacku i karavanu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, iz drugih izvora saznajemo da će kijin novitet biti dinamičniji i praktičniji od hyundaijevog i30 Fastbacka pa i to upućuje na Shooting Brake. Također u obzir trebao uzeti i vrlo pozitivne kritike koje je ova studija dobila pa je za očekivati da će u Kiji slušati glas javnosti jer bi im se taj potez lako mogao isplatiti.

Na kraju podsjetimo kako je Kia predstavila novu generaciju modela Ceed na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a navodno postoje i planovi za novi crossover koji će se temeljiti na Ceedu i u ponudi smjestiti ispod modela Sportage.

Podijeli:
1