Kia u Parizu predstavlja produkcijsku izvedbu studije Proceed Shooting Brake

Kia u Parizu predstavlja produkcijsku izvedbu studije Proceed Shooting Brake

Kia je potvrdila kako radi na razvoju treće karoserijske verzije posljednje generacije modela Ceed, a prema svemu sudeći moglo bi se raditi o realizaciji konceptnog modela Proceed Shooting Brake koja je predstavljena na prošlogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Do sada nije bilo poznato kakvi su kijini planovi za taj model, no čini se kako je sada kijin šef planiranja novih proizvoda potvrdio da će spomenuta studija ući u serijsku proizvodnju. Točnije, David Labrosse je u svom posljednjem intervjuu rekao da će Kia na ovogodišnjem pariškom auto salonu predstaviti treću karoserijsku verziju koja će se pridružiti hatchbacku i karavanu.

Nadalje, iz drugih izvora saznajemo da će kijin novitet biti dinamičniji i praktičniji od hyundaijevog i30 Fastbacka pa i to upućuje na Shooting Brake. Također u obzir trebao uzeti i vrlo pozitivne kritike koje je ova studija dobila pa je za očekivati da će u Kiji slušati glas javnosti jer bi im se taj potez lako mogao isplatiti.

Na kraju podsjetimo kako je Kia predstavila novu generaciju modela Ceed na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, a navodno postoje i planovi za novi crossover koji će se temeljiti na Ceedu i u ponudi smjestiti ispod modela Sportage.

Podijeli:
1