Kia razvija plug-in izvedbe modela Ceed, Sportage i Sorento

Kia razvija plug-in izvedbe modela Ceed, Sportage i Sorento

Kia namjerava uvelike povećati svoju ponudi plug-in hibridnih izvedbi svojih modela kako bi odgovorila na sve strože emisijske standarde širom svijeta. Točnije, izvori prenose kako će Kia tijekom sljedeće godine lansirati plug-in hibridnu izvedbu novog Ceeda koju će navodno pokretati pogonski sklop preuzet iz modela Niro PHEV.

Drugim riječima, ovaj će automobil pokretati kombinacija 1,6-litrenog benzinca snage 140 KS te električnog motora snage 60 kW i baterije kapaciteta 8,4 kWh. Ovaj će se PHEV pogonski sklop prvo pojaviti u modelu Ceed Sportswagon, a potom će postati dostupan u drugim karoserijskim verzijama, primjerice u hatchbacku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, to će biti tel početak prave male hibridne ofenzive s obzirom da će se nakon Ceeda plug-in hibridni pogoni pojaviti i u modelima Sportage i Sorento. Za sada nije poznata njihova konfiguracija, a za vjerovati je da će se ponuda PHEV-ova i dalje širiti.

Iz Kije su ranije poručili kako žele dodatno elektrificirati pogonske jedinice svojih modela, a cilj im je u skoroj budućnosti prodavati oko 30% elektrificiranih noviteta kako bi zadovoljili propisane standarde. U tom cilju će ići i skoro predstavljanje novog električnog Soula koji će se prodavati s baterijama kapaciteta 34 i 60 kWh. Dakle, kao i u modelu e-Niro, a potonja će izvedba imati autonomiju od oko 500 km.

Također, Kia će lansirati i svoju izvedbu hyundaijevog modela Nexo koji za pogon koristi gorive ćelije. Taj bi model vjerojatno trebao biti dorađena verzija modela Sorento.

Podijeli:
1