Kia razvija novi crossover temeljen na novom Ceedu

Kia razvija novi crossover temeljen na novom Ceedu

Kia je nedavno u Parizu predstavila nove modele Ceed GT i Proceed, a sada doznajemo kako ovaj proizvođač radi na razvoju još jednog automobila temeljenog na Ceedu. Konkretnije, Kia razvija novi kompaktni crossover koji će se u ponudi smjestiti između modela Stonic i Sportage.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nije poznato koje će ime nositi ovaj model nositi, no vjeruje se kako će u svom imenu imati naziv Ceed. Od novog kompaktnog hatchbacka će posuditi većinu svojih dijelova, uključujući platformu i motorizaciju. Također, Ceed će imati veliki utjecaj na vanjštinu, a dobar dio interijera će vjerojatno biti izravno prenijet u ovaj novitet.

Koliko će točno ovaj model nalikovati na standardni Ceed za sada nije poznato, a sasvim je moguće kako će se raditi tek o tzv. off-road verziji s povišenom podnicom i dodatnom zaštitom pragova, blatobrana i branika. U svakom slučaju očekuje se dostupnost pogona na sva četiri kotača, dok bi se premijera trebala održati prije kraja sljedeće godine, odnosno najkasnije početkom 2020.

Podijeli:
1