Kia Proceed lijepa izvana i iznutra

Kia Proceed lijepa izvana i iznutra

Kia je pred frankfurtsku premijeru u nekoliko navrata najavljivala dolazak svog novog konceptnog modela pod imenom Proceed. Sada napokon možemo vidjeti kako ovaj automobil izgleda u svom punom sjaju izvana i iznutra.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U osnovi Proceed je karavan C segmenta i u mnogočemu bi trebao najaviti izgled buduće generacije kijinog hatchbacka. Također, njegovo ime najavljuje i to da bi se iz imena tog modela mogle izbaciti uistinu suvišne i nepotrebne crtice i apostrofi. Dolazak sjedeće generacije kijinog aduta u C segmentu možemo očekviati tijekom sljedeće ili najkasnije 2019. godine.

Kia ovu studiju službeno opisuje kao produljeni hot hatch, a jedan od glavnih aduta njegovog vanjskog izgleda je svakako nova Lava crvena boja, a tu su i 20-colni kotači, agresivniji aero paket, kratki prevjesi, sportska linija panoramskog krova i sl. Zanimljivost svakako čini i osvjetljeni okvir bočnih prozora.

U unutrašnjosti se nalaze četiri zasebna sjedala, boja vanjštine prevladava i jednostavno te minimalistički uređenim interijerom s vrlo malim brojem klasičnih prekidača. Sukladno vremenima instrumentna ploča je u potpunosti digitalna, a uz nju tu je i veliki središnji zaslon infotainment sustava.

Za sada nema informacija o pogonskom sklopu. Proizvođač navodi kako je koncept opremljen sustavom autonomne vožnje, no i o njemu nema konkretnijih informacija. U narednim mjesecima ćemo saznati više o sljedećoj generaciji produkcijskog modela.

YouTube MP3 - Hotmail
1