Kia predstavila novi Picanto

Kia predstavila novi Picanto

Nakon što je prije koji tjedan Kia objavila najavne teasere nove generacije modela Picanto, sada su stigle i prve fotografije automobila koji će premijeru imati na ženevskom salonu u ožujku ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na priloženim fotografijama možete vidjeti izvedbu GT Line, koja će predstavljati vrh ponude, a recimo i kako je konačan izgled novog Picanta plod suradnje kijinih dizajnerskih studija u Frankfurtu te u korejskom Namyangu. Riječ je o prepoznatljivom, no opet dovoljno svježem članu modelne obitelji Kie čiji će vanjski dizajn svakako privući znatan broj kupaca vozila A segmenta.

Unutrašnjost je temeljito dorađena i bogato opremljena, uključujući novi zaslon osjetljiv na dodir, automatsku klimu, grijana prednja sjedala, kožne presvlake i sl. Dakako, u ponudi će se naći nekoliko paketa opreme. Službeno priopćenje navodi i kako će paleta boja biti bogatija nego što je to bio slučaj do sada.

Ukupna duljina novog Picanta se neće mijenjati u odnosu na prethodni model, odnosno i dalje će iznositi 3595 mm, a međuosovinski će razmak biti 15 mm dulji. Proizvođač navodi i da će ponuda prostora unutar putničke kabine i prtljažnika biti veća od konkurencije, no točni podaci za sada nisu poznati.

Također, paleta motora još uvijek nije potvrđena, no raniji izvještaji su ukazivali na to da će osnovu motorizacije činiti 1,0-litreni atmosferski te 1,0-litreni T-GD 3-cilindrični turbo posuđen iz modela Ceed. Standardnu će ponudu predstavljati ručni mjenjač, no u opciji će se svakako naći i automatski mjenjač.

Potpuni podaci će biti poznati bliže premijeri, a prodaja nove Kie Picanto će krenuti u drugoj polovini ove godine.

Podijeli:
1