Kia predstavila novi globalni SUV – Seltos

Kia predstavila novi globalni SUV – Seltos

Kia je na posebnoj priredbi u New Delhiju predstavila svoj novi tzv. globalni SUV pod nazivom Seltos. Riječ je o malom SUV-u, odnosno crossoveru koji bi se na pojedinim tržištima trebao pojaviti već prije kraja ove godine.

U Kiji ga nazivaju globalnim modelom, no za sada još uvijek nemamo potvrda da će stići i na europska tržišta. S jedne strane popularnost ovog segmenta nas upućuje na to da će doći u Europu, no s druge strane Kia će uskoro lansirati Xceed.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izvana Seltos kombinira mladenački dizajn s tradicionalnim SUV linijama. Maska jasno upućuje da je riječ o Kiji, a od detalja se izdvajaju LED svjetla za dnevnu vožnju, LED maglenke i stražnja svjetla. Također, tu su i setovi lakometalnih naplataka veličine između 16 i 18 cola.

Kabina je moderno dizajnirana, a prednjom armaturom dominira 10,25-inčni središnji zaslon. Ističe se i ambijentalna rasvjeta te opcijski dostupan 8-inčni head-up zaslon, audio sustav Bose i sl.

Vozačima će pomagati nekoliko sigurnosnih sustava kao što su sustav nadzora stabilnosti vozila, sustav protiv proklizavanja pogonskih kotača, pomoć pri kretanju uzbrdo, prednji i stražnji parkirni senzori i sl. Također, vozači će moći izabrati između tri načina rada pogonskog sklopa Normal, Eco i Sport.

Za sada je poznato da će ovaj model, ovisno o tržištu, biti dostupan s dva benzinska i jednim dizelskim 4-cilindrična motora. Točnije, radi se o 1,6-litrenom turbo i 2,0-litrenom atmosferskom benzincu. Prvi razvija snagu od 177, a drugi od 150 KS. Dizelsku će poudu činiti 1,6-litreni turbo snage 136 KS. Ovi će motori biti upareni sa 6 i 7-stupanjskim automatskim mjenjačima te sa CVT prijenosom. Pogon je na prednje kotače.

Proizvodnja modela Seltos će biti povjerena kijinim pogonima u Koreji i Indiji.

Podijeli:
1