Kia predstavila model Stonic

Kia predstavila model Stonic

Jučer smo vas izvijestili kako Kia uskoro namjerava predstaviti svoj novi kompaktni crossover, no jučerašnja je vijest upućivala na premijeru koja će se održati tijekom idućeg mjeseca. Dakle, ili je došlo do greške u komunikaciji ili su se u Kiji predomislili jer Stonic je stigao.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, službena premijera će biti održana u Frankfurtu u rujnu, a nedugo zatim će krenuti i prodaja na većini europskih tržišta.

Podsjetimo, Stonic je crossover B segmenta i u osnovi s tehničke strane brat blizanac hyundaijevog noviteta, odnosno modela Kona. Od Kone je “posuđen” i nešto slobodniji dizajn koji će prvenstveno ciljati na mlađe kupce, a glavnu konkurenciju će im činiti modeli poput nissanovog Jukea, renaultovog Captura te drugi modeli ovog rastućeg i sve popularnijeg segmenta.

Stonic će biti ponuđen s velikim mogućnostima personalizacije vanjskog i unutrašnjeg izgleda, primjerice bit će dostupno čak dvadeset kombinacija dvobojnog eksterijera, a može se očekivati i relativno bogata infotainment i sigurnosna oprema, uključujući sustav autonomnog kočenja s prepoznavanjem pješaka, upozorenje na bočni promet otraga i sl.

Nadalje, kupci će, ovisno o tržištu moći izabrati između nekoliko benzinskih i dizelskih motora, među kojima će se posebno isticati 1.0 T-GDI snage 120 KS te 1,6-litreni dizel, a tu su još i 1,25 i 1,4-litreni benzinci. Proizvođač navodi i da će Stonic svojim putnicima ponuditi vodeću ponudu prostora u segmentu unutar putničke kabine, a zapremina prtljažnika će iznositi 352 l.

YouTube MP3 - Hotmail
1