Kia pokazala obrise novog električnog SUV-a EV9

Kia pokazala obrise novog električnog SUV-a EV9

Kijin novi SUV EV9 ubrzava preobrazbu marke, kao pružatelja rješenja održive mobilnosti, s fokusom na električne modele

Korporacija Kia javnosti je prikazala nekoliko fotografija i kadrova svojeg dugo očekivanog modela EV9, električnog SUV-a. Veliki sportski terenac trebao bi u doba elektrifikacije ubrzati preobrazbu korejske marke, kao pružatelja rješenja održive mobilnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Detalji koje sada vidimo, kao što su elegantna silueta, specifična svjetla i jasne linije karoserije, najavljuju izgled novog električnog SUV-a, njihovog najprestižnijeg modela dosad, s vrlo različitim prednjim dijelom od svega što smo iz Kije do sada imali prilike upoznati. Identitet novog modela EV9 dodatno karakteriziraju i svjetlosni uzorci, koje kreiraju prednja i stražnja svjetla.

Videosnimke donose i predstavljanje dizajna i geometrije električnog SUV-a Kia EV9. Njegovo ime, pak, proizlazi iz Kijine nomenklature električnih vozila, koja združuje prefiks ‘EV’ (električno vozilo) s brojem ‘9’, što predstavlja segment modela u Kijini ponudi električnih modela.

Kao i Kia EV6, i Kia EV9 napravljen je na namjenskoj platformi za električna vozila E-GMP (Electric Global Modular Platform). Kia će vanjštinu i unutrašnjost novog modela u cijelosti razotkriti sredinom ožujka, dok će detaljnije informacije biti poznate krajem ožujka, za kada je zakazana i svjetska premijera ovog modela. Do tada, pogledajte priložene slike i kratki najavni video.

YouTube MP3 - Hotmail
1