Kia osvježila Sorento

Kia osvježila Sorento

Kia će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti osvježenu izvedbu modela Sorento, a najvažnije novosti su proširenje ponude novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i sportskim paketom GT Line.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se vizualnih dorada tiče osvježeni će Sorento dobiti novu grafiku prednji i stražnjih svjetala, dotjerane branike, masku motora, nove naplatke veličine između 17 i 19 cola, kao i nove boje vanjštine Rich Espresso i Gravity Blue. Sportski nastrojena GT Line izvedba donosi LED svjetla za maglu, crvena kočnička kliješta, nešto agresivniji aero paket te nove završetke ispuha.

Unutrašnjost donosi novi upravljač, dorađenu instrumentnu ploču i središnji stup, novi 8-inčni zaslon i sl, a za bolji dojam će se pobrinuti i više elementa od mekane plastike i više kožnih presvlaka. Sorento je dostupan i sa Drive Wise ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) sustavom nadzora pozornosti vozača, LED prednjim svjetlima sa zakretnom funkcijom te mnogim drugim značajkama bogatije serijske i opcijske opreme.

Najvažniju novost čini novi 8-stupanjski automatski mjenjač koji će biti dostupan s 2,2-litrenim dizelskim motorom gdje je zamijeniti staru 6-stupanjsku jedinicu u odnosu na koju će ponuditi kvalitetnije i brže izmjene stupnjeva te nižu potrošnju. Dakako, u ponudi će se i dalje nalaziti 6-stupanjski ručni mjenjač.

Prodaja ovog modela će započeti prije kraja ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1