Kia objavila nove teasere novog Soula

Kia objavila nove teasere novog Soula

Kia će novu generaciju modela Soul predstaviti najkasnije 28-og ovog mjeseca u Los Angelesu na tamošnjem auto salonu, a sasvim je izgledno da će online premijera biti održana i prije toga. Već smo vas u par navrata izvještavali o objavljenim najavnim teaserima ovog automobila, a sada je korejski prodavač objavio još pet dodatnih fotografija koje nam daju bolji uvid u konačni izgled ovog noviteta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao što smo i pretpostavljali i kao što su dali naslutiti ranije objavljeni teaseri, novi nam samo potvrđuju da će novi Soul zadržati svoj stari prepoznatljivi i simpatični kutijasti vanjski oblik, no sada s nešto zaobljenijim nosom koji će ga učiniti elegantnijim. Nadalje, saznajemo da će Soul dolaziti s tzv. lebdećim krovom, užim prednjim svjetlima…

Fotografije interijera otkrivaju veći zaslon infotainmenta, novo uređenje kao i nove mogućnosti personalizacije. Također, kupci mogu očekivati veću ponudu prostora unutar putničke kabine te napredniju i bogatiju opremu, posebno kada je riječ o sigurnosti i sustavima pomoći vozaču.

Što se tehničke strane priče tiče znamo da će se ovaj model temeljiti na platformi hyundaijeve Kone te da će ga, ovisno o tržištu, pokretati atmosferski 2,0 ili turbo 1,6 4-cilindrični benzinski motori. Potonji će biti dostupan i sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Navodno bi na nekim tržištima mogla biti dostupna i verzija s pogonom na sva četiri kotača.

Na kraju dodajmo kako će već u prvoj polovici sljedeće godine biti predstavljena električna izvedba nove generacije Soula koja će biti opremljena s litij-ionskim baterijama kapaciteta 39 ili 64 kWh (ovisno o izvoru), što bi joj trebalo omogućiti autonomiju od barem 250 km pa do 400 km.

Podijeli:
1